Kuba

.“Ovo je nešto najlepše što ljudsko oko može da vidi! ”rekao je Kristifor Kolumbo kada se iskrcao na ovo ostrvo krajem XV veka.
Lepota ostrvske prirode i toplina mora je uveličana dobrotom ljudi, revolucionarnim duhom, čarobnim plesom, muzikom nestvarnog ritma i ukusom ruma utopljenog u koktele zvučnih imena: Dajkiri, Mohito, Kuba libre. Najkraći stih Frederika Garsija Lorke glasi: “ Ako me nema, potražite me u Granadi ili na Kubi! ” Kuba-biser Kariba i Velikih Antila je ostrvo koje se nalazi između Atlantskog Okeana, Karipskog mora i Meksičkog zaliva. Glavni i najveći grad je, melodična i nesputana Havana, sa oko 2 miliona stanovnika. Deo primamljivog mozaika ove zemlje čine očuvana kultura i tradicija, nepregledna polja šećerne trske, rajske peščane plaže, jedinstvena prirodna lepota, latino ritam i pikantna kuhinja. Najpoznatije kubansko letovalište, Varadero, se nalazi na Atlantskom Okeanu, na poluostrvu Hicacos, 140km istočno od Havane. Letovalište sa malim i uspavanim centrom, dugim peščanim plažama, barovima, restoranima, dve diskoteke. Odgonetnite ostrvsku enigmu!

Sve informacije na sajtu turističke agencije Jolly Holidays su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Copyright © 2019 | Jolly. All Rights Reserved. Design bojovicdejan.com