logo v1

Kuba - Havana - Varadero

Cenovnik

Havana – Varadero

13 dana / 10 noćenja    -    Avio kompanijom Aeroflot 

Individualni polasci, svakodnevno

“ Ovo je nešto najlepše što ljudsko oko može da vidi! ” izgovorio je Kristifor Kolumbo kada se iskrcao na ovo ostrvo krajem XV veka.

Lepota ostrvske prirode i toplina mora je uveličana dobrotom ljudi, revolucionarnim duhom, čarobnim plesom, muzikom nestvarnog ritma i ukusom ruma utopljenog u koktele zvučnih imena: Dajkiri, Mohito, Kuba libre. Najkraći stih Frederika Garsija Lorke glasi: “ Ako me nema, potražite me u Granadi ili na Kubi! ” Kuba-biser Kariba i Velikih Antila je ostrvo koje se nalazi između Atlantskog Okeana, Karipskog mora i Meksičkog zaliva. Glavni i najveći grad je Havana, sa autenti;nom arhitekturom iy kolonijalnog perioda, sa oko 2 miliona stanovnika. Deo primamljivog mozaika ove zemlje čine očuvana kultura i tradicija, nepregledna polja šećerne trske, rajske peščane plaže, jedinstvena prirodna lepota, latino ritam i pikantna kuhinja. Najpoznatije kubansko letovalište, Varadero, nalazi se na poluostrvu Hicacos, 140km istočno od Havane, na dugoj peščanoj plaži.

Moguća je različita dužina boravka u odnosu na navedeni program

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN                                                                 BEOGRAD - MOSKVA

Dolazak na aerodrom "Nikola Tesla" u 22:50časova - dva sata pre poletanja aviona. Individualno prijavljivanje za let i predaja prtljaga.

2.DAN                                                                 MOSKVA-HAVANA

Poletanje aviona za Moskvu u 00:50 časova (let SU 2093). Dolazak u Moskvu u 04:35 časova-lokalno vreme. Nastavak putovanja za Havanu u 07:10 časova (let SU 150). Dolazak u Havanu u 12:35 časova-lokalno vreme. Grupni transfer do hotela u Havani. Individualno prijavljivanje na recepciji hotela, smeštaj u sobe posle 15:00 časova i noćenje.

3. i 4. DAN                                                         HAVANA

Doručak. Slobodni dani za individualna razgledanja ili mogućnost organizovanja mnogrobrojnih fakultativnih izleta i poseta: poludnevno panoramsko razgledanje grada (autobusom ili mini busom+pešačka tura kolonijalnim delom Stare Havane): Moderna Havana, Univerzitet, Trg Revolucije, stari-kolonijalni deo Havane, avenija El Prado, Katedrala, Trg San Francisco de Asis, Trg Oružja, Kapitol, Malekon,...; ILI celodnevni fakultativni izlet "Vinjales" - polazak autobusom ili mini busom. Poseta Pinar del Riu, regiji poznatoj po uzgajanju duvana. Poseta fabrici duvana i upoznavanje sa procesom proizvodnje. Nastavak putovanja do Vinjalesa. Obilazak pećine Indijanaca i praistorijskog murala naslikanog na steni. Ručak ILI poludnevni fakultativni izlet "Hemingvej tura" - poseta restoranu Floridita i kafeu Bodegita del Medio. Odlazak do imanja Ernesta Hemingveja "Vigia". Noćenja.

5. DAN                                                                HAVANA-VARADERO

Doručak. Individualno odjavljivanje iz hotela. Grupni transfer do izabranog hotela u letovalištu Varadero. Individualno prijavljivanje na recepciji i smeštaj u sobe posle 16:00 časova. Noćenje.

6. - 11. DAN                                                      VARADERO

Boravak u izabranom hotelu na bazi all inclusive usluge. Slobodni dani za odmor i kupanje ili mogućnost organizovanja mnogobrojnih fakultativnih izleta: "Guama-Punta Perdiz"-celodnevni izlet, "Ostrvo Cayo Largo"-avionom, celodnevni izlet, "Katamaran"-celodnevni izlet, "Sijenfuegos i Trinidad"-celodnevni izlet, “Džip Safari-Rio Canimar”, "Kardenas i obilazak plantaže šećera"-poludnevni izlet. Noćenja.

12. DAN                                                             VARADERO-HAVANA-MOSKVA

Doručak. Napuštanje soba do 10h00-lokalno vreme i individualno odjavljivanje na recepciji hotela. Slobodno vreme. Grupni transfer do aerodroma u Havani. Po dolasku na aerodrom individualno prijavljivanje za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Moskvu u 14:25 časova-lokalno vreme (let SU 151).

 

13. DAN                                                             MOSKVA-BEOGRAD

Dolazak u Moskvu u 09:00 časova-lokalno vreme. Nastavak putovanja za Beograd u 10:25 časova-lokalno vreme (let SU 2090). Dolazak u Beograd u 12:25 časova. Kraj programa.

 

Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi : iz tabele u EUR

Hotel u Havani/Kategorija

+

Hotel u Varaderu/Kategorija

     Tip sobe

Usluga

Havana

+

Usluga

Varadero

                             CENA U EUR

  

    01.06. – 14.07.

    25.08. – 31.10.    

  15.07. – 24.08.

Plaza 3*

+

Naviti Varadero 4*

      standard

            +

       standard

3 noćenja ND

+

7 noćenja AI

      

           975

         995

Inglatera 4*

+

Memories Varadero 4*

standard (bez

       balkona)

               +

         deluxe

3 noćenja ND

+

7 noćenja AI

       1.070

       1.145

Memories Miramare 4*  

+

Grand Memories Varadeo 5*

      standard

               +

      standard

3 noćenja ND

+

7 noćenja AI

         1.170

       1.225

NH Capri 4*

+

     Iberostar Playa Alameda 5*

       standard

               +

       standard

3 noćenja ND

+

7 noćenja AI

         1.230

       1.295

Nacional de Cuba   5*

+

Ocean Vista Azul 5*

       standard

               +

         deluxe

3 noćenja ND

+

7 noćenja AI

         1.330

       1.385

                       Legenda: ND – noćenje sa doručkom; AI-all inclusive

Mogućnost izbora različite dužine boravka.

Mogućnost različitog izbora hotela u Havani i Varaderu u odnosu na navedeni.

 

Uz doplatu pre polaska na putovanje:

Mogućnost doplate za polupansion ili pun pansion u hotelu u Havani

Doplata za privatne transfere: 145 EUR PO OSOBI

 

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

-Avio prevoz na relaciji Beograd-Moskva-Havana-Moskva-Beograd (cena važi za najpovoljniju klasu ; ukoliko nema raspoloživih sedišta na pomenutoj klasi, moguće je putovanje uz doplatu za narednu slobodnu klasu). Dozvoljeni prtljag : 1 komad težine do 23 kg plus 1 komad ručnog prtljaga do 7 kg po karti. Višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje odredjuje avio prevoznik. Deca do 2 godine nemaju nemaju sedište u avionu i nemaju pravo na besplatan prtljag.

-Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama: na bazi 3 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu u Havani i 7 noćenja sa uslugom all inclusive u izabranom hotelu u Varaderu.

-Grupni transferi autobusom ili mini busom prema programu.

- Asistencija lokalnog predstavnika (na engleskom jeziku).

 

 

 

 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

-Aerodromske takse (oko 320 eur po osobi-podložne su promeni do dana polaska na putovanje).

-Troškovi fakultativnih izleta i poseta.

-Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika.

 

 

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Banca Intesa banke na dan uplate.

Prilikom prijave uplaćuje se avans od najmanje 50% ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije do 25 dana pre polaska. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa aranžmana. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Organizator može povećati ugovorenu cenu samo u slučaju povećanja cena avio prevoza, hotelskih usluga ili značajne promene kurseva valuta. Ukoliko je povećanje manje od 10% ugovorene cene organizator za povećanje ne mora tražiti saglasnost putnika.

Ukoliko dođe do bilo kakve promene u rezervaciji i prijavi putnika, ista će se tretirati kao otkaz aranžmana. Nova rezervacija će se raditi po tada važećem cenovniku.

 

NAČIN PLAĆANJA :

- Gotovinski, čekovima gradjana, kreditnim karticama (Visa, Dina card, Master card, Maestro, American Express), ili uplatom na račun.

- Kreditnim karticama Banca Intesa (Visa Master Card, American Express) do 6 mesečnih rata na preostali iznos nakon uplate avansa.

 

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN KUBA– INDIVIDUALNO PUTOVANJE:

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju

- od momenta ugovaranja aranžmana do 32 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i/ili troškova smeštaja.

- od 31 dana do 23 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 80% od ukupne cene aranžmana.

- od 22 dana pre početka putovanja do početka putovanja, na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

 

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

-Cene za smeštaj dece do 12 godina se dobijaju na upit. Popust za decu važi samo u pratnji dve odrasle osobe u istoj sobi.

-Smeštaj dece do 12 godina je u zajedničkom ležaju sa dve odrasle osobe.

-Cena smeštaja za treću odraslu osobu se dobija na upit. Treća odrasla osoba koristi postojeći ležaj u sobi ili pomoćni ležaj koji se dobija isključivo na upit: manji je od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće odrasle osobe u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

-Cena jednokrevetnih i porodičnih soba je na upit.

-Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Organizator putovanja ne može uticati na poziciju sobe, spratnost, veličinu ležaja.

-Veranda je natkrivena ili otkrivena otvorena galerija (sa/bez stubova) u prizemlju hotelske sobe. Veranda nema ogradu.

 

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, depozit za peškire, ležaljke na plaži, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni, sportovi na vodi i slično.)

-ALL INCLUSIVE ili ULTRA ALL INCLUSIVE podrazumeva usluge po internim hotelskim pravilima koje nisu identične po hotelima, kako iste kategorije tako i iste destinacije ili zemlje. Usluživanje glavnih obroka (doručak-ručak-večera) mogu biti na bazi samoposluživanja ili posluživanja-menia. ALL INCLUSIVE ili ULTRA ALL INCLUSIVE usluga ne podrazumeva konzumaciju pića i grickalica iz mini bara, serviranje i konzumacija flaširane vode, korišćenje usluga spa centra, masaže, saune, turskog kupatila, sefa, telefona, interneta, motorizovanih i nemotorizovanih sportova na vodi, sportski tereni, ishrane u restoranima a la carte, najma teniskih reketa i loptica, korišćenja ležaljki na plaži, peškira za plažu i sl.

-Detaljne informacije o usluzi all inclusive i ultra all inclusive, kao i radnom vremenu barova i restorana se dobijaju na recepciji hotela.

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se od 16h00/ datuma početka smeštaja do 10h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana boravka u hotelu pre 16h00 i poslednjeg dana nakon 10h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

 

VAŽNE NAPOMENE:

-Program je individualan. Rezervacija aranžmana se vrši na upit.

-Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 20 dana pre polaska na putovanje.

-Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 3 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije.

-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije je 5 dana pre početka putovanja.

-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

-Broj telefona predstavnika na lokaciji će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

-U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found), kako biste dobili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)

-Fakultativni izleti nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta- lokalnom agencijom na Kubi.

-Putno zdravstveno osiguranje za Kubu je obavezno. Organizator putovanja ne može biti odgovoran u slučaju da putnik nema osiguiranje i to bude razlog da ga granične vlasti ne puste u zemlju ili zadrže na granici.

-Na Kubi ne vladaju bolesti epidemioloških razmera i zato vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.

- Voda iz vodovodnih cevi nije za piće, obavezno konzumiranje flaširane vode.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja. Obavezno je dostavljanje podataka koji omogućavaju neposredan kontakt sa maloletnikom koji putuje ili boravi u inostranstvu bez pratnje roditelja ili staratelja (ime, adresa i broj telefona osobe odgovorne za maloletnika u inostranstvu)-saglasnost oba roditelja overena u opštini ili sudu je neophodna.

-Turistička viza za građane Republike Srbije koji putuju sa putnim ispravama RS nije potrebna. Potrebno je da pasoš važi najmanje još 6 meseci od dana povratka sa putovanja. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i zemalja kroz koje putuju, kao i da obaveste Organizatora putovanja, odnosno Posrednika u prodaji turističkih putovanja da putuju sa stranim pasošem. U suprotnom, postoji mogućnost da hotelijeri povećaju cenu smeštaja na licu mesta, jer cene iz Programa važe samo za državljane koji putuju sa srpskim putnim ispravama.

 

DOBRO JE ZNATI:

-U odnosu na lokalnu valutu, EURO ima bolji bankarski kurs od USD (promena valute u menjačnicama, bankama, hotelima). Sredstvo plaćanja -za strance-na Kubi je konvertibilni pezos (CUC). Sva ovlašćena mesta za promenu valute imaju istaknutu licencu za menjačke poslove od Centralne banke Kube i novac treba menjati ISKLJUČIVO na takvim mestima.

-Sa Kube je zabranjeno iznošenje: više od 5.000 USD ili protivvrednost u drugoj valuti, ukoliko nisu prijavljeni prilikom ulaska u zemlju ili se ne poseduje odgovarajuća bankarska potvrda, više od 100 nacionalnih pesosa, odnosno više od 200 konvertibilnih kubanskih pesosa, predmeta muzejske vrednosti, više od 50 kubanskih cigara (protivvrednosti do 1000 USD) ili tompusa, ukoliko se ne poseduje faktura o kupovini.

-Prilikom dolaska na Kubu, na aerodromu se dobija od imigracionih vlasti turistički karton, koji su putnici dužni da čuvaju do napuštanja Kube.

 

 

Sastavni deo ovog programa i cenovnika su Opšti uslovi putovanja organizatora Jolly Holidays D.O.O.

                                                                         – Licenca OTP: 303/2010 od 17.02.2010.

Organizator ima Zakonom o turizmu propisaneupolisu osiguranja od insolventnosti i za naknadu štete br. 30000001192

od 25.01.2017. AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE MILENIJUM OSIGURANJE ADO, BEOGRAD (NOVI BEOGRAD),

koja se aktivira prijavom na adresu: Bulevar Mihajla Pupina 10L, ili pozivom na broj 011/ 7152 300

 

PROGRAM br. 2.važi od 19.04.2017.


 

 

Hoteli u Havani

 

 

Hotel Plaza 3*                                           www.hotelplazacuba.com

Hotel se nalazi u istorijskoj gradjevini u srcu Havane, na prestižnoj lokaciji pored Central Parka, u neposrednoj blizini bara El Floridita, Kapitolija, Grand Teatra, Muzeja lepih umetnosti i drugih znamenitosti grada. Od medjunarodnog aerodrome Hoze Martin je udaljen oko 25 km. Hotel raspolaže sa 188 soba; ima 3 restorana, bar u lobiju, bar na krovnoj terasi, menjačnicu, internet centar u lobiju (uz doplatu), solarijum, parking. Standardne sobe imaju kupatilo sa tušem, klimu, TV sa satelitskim programom, telefon, mini bar, fen za kosu, sef. Struja je napona 110V (potrebni adapteri). Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom.

 

Hotel Memories Miramar 4*           www.memoriesresorts.com

Hotel se nalazi u otmenom delu Havane, u rezidencijalnom kvartu Miramar. Udaljen je 11km od Stare Havane-atraktivnog, istorijskog, kolonijalnog dela; 6km od kvarta Vedado, 3km od izložbenog centra PabExpo, 1km od Miramar Trgovačkog centra, 1km od Akvarijuma i Delfinarijuma, 14km od aerodroma Hoze Marti (Jose Marti) u Havani. U blizini se nalaze banke, sedišta kompanija, hoteli, strane ambasade, restorani. Hotel raspolaže sa 427 soba; ima glavni restoran, restoran a la carte, 2 snek bara-od kojih je jedan kraj spoljašnjeg bazena, bar, spoljašnji bazen u više nivoa sa odvojenim delom za decu, 6 terena za tenis, skvoš teren, đakuzi, salon lepote, masažu, saunu, fitnes, stoni tenis, servis za pranje veša, menjačnicu, biznis centar, salu za sastanke, suvenirnicu, turistički informativni pult, pristup wifi internetu (doplata). Svaka soba ima kupatilo, klimu, TV sa satelitskim programom, telefon, mini frižider (mini bar uz doplatu), sef, fen za kosu. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Mogućnost doplate za večeru. Doručak i večera se serviraju po principu švedskog stola-samoposluživanje.

 

Hotel NH Capri 4*                                   www.nhcaprilahabana.com

Hotel se nalazi u kvartu Vedado, u blizini najprometnije ulice La Rampa, restorana, bioskopa, noćnih klubova... Udaljen je 4km od Stare Havane i njenog istorijskog dela, oko 30km od aerodroma Hoze Marti (Jose Marti) u Havani.

Hotel raspolaže sa 220 soba; ima 2 restorana, 3 bara; spoljašnji bazen na poslednjem spratu, teretanu, saunu, parno kupatilo, sobe za masažu, sale za konferencije I bankete, WiFi, parking. Standardne sobe su površine 27m2, imaju kupatilo sa tušem, klimu, TV sa satelitskim programom, telefon, mini bar, sef, fen za kosu, WiFi. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se servira po principu švedskog stola-samoposluživanje. Napomena: struja u hotelu je napona 110V (potrebni adapteri)

 

Hotel Inglaterra 4*                                     www.hotelinglaterra-cuba.com

Hotel se nalazi u istorijskoj zgradi u cenrtu Havane, preko puta Central Parka, zahvaljujući čemu je jedan od najpopularnijih još od tovaranja, 1875. godine. Za pojedine delove enterijera, materijal je donošen čak iz španskog grada Sevilje. Od medjunarodnog aerodroma Hoze Marti je udaljen 20 km. Raspolaže sa 83 sobe, ima dva restorana, bar u lobiju i bar na krovnoj terasi, menjačnicu. Standardne sobe su prostrane, sa originalnim podnim pločicama, imaju kupatilo sa tušem, SAT TV, klima uredjaj, radio, sef, telefon, fen. Doručak se servira po principu švedskog stola-samoposluživanje. Napomena: struja u hotelu je napona 110V (potrebni adapteri)

 

Hotel Nacional de Cuba Hotel 5*                 http://www.hotelnacionaldecuba.com/            

Hotel sagrađen 30tih godina prošlog veka. Predstavlja simbol istorije i kulture Havane. Slavni gosti hotela u prošlosti su, između ostalih, bili Gari Kuper, Ava Gardner, Vinston Čerčil, Laki Lućijano. Nalazi se u kvartu Vedado, u blizini šetališta Malecon. Udaljen je 4km od Stare Havane i njenog istorijskog dela, 25km od aerodroma Hoze Marti (Jose Marti) u Havani.

Hotel rasolaže sa 457 soba; ima 3 restorana, snek bar, 3 bara, kabare, spoljašnji bazen, fitnes, masažu, salon lepote, frizerski salon, prodavnicu, biznis centar, salu za sastanke i konferencije, biblioteku. Svaka soba ima kupatilo, klimu, TV sa kablovskim programom, telefon, mini frižider (mini bar uz doplatu), sef (doplata), fen za kosu. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Mogućnost doplate za večeru. Doručak i večera se serviraju po principu švedskog stola-samoposluživanje.

Napomena: struja u hotelu je napona 110V (potrebni adapteri)

                                                                                   

 

 

Hoteli u Varaderu

 

Hotel Memories Varadero Beach Resort 4*         www.hotelmemoriesvaradero.com

Hotel se nalazi na peščanoj plaži, na ogromnom prostoru koji pruža mogućnost za brojne aktivnosti. Udaljen je 5 km od centra Varadera, 155 km Havane i 34 km od aerodroma u Varaderu. Raspolaže sa 1035 soba. Ima 7 barova, glavni restoran, bife na plaži, 6 specijalizovanih restorana (za večeru, 2 puta u nedelji, uz rezervaciju), 2 bazena za odrasle, 2 dečija bazena, jacuzzi, Kids club &Baby club, 3 teniska terena, fittness centar (otvoren od 09:00 do 19:00), disko klub, a all inclusive ponudom su obuhvaćeni 24 sata food & beverage service, domaća pića i selekcija stranih pića, dnevni i večernji animacioni program, nemotorizovani sportovi na vodi (katamaran, pedaline, jedrenje, ronjenje sa maskom – snorkelling, uvodni časovi ronjenja-scuba diving). Svaka Deluxe soba ima: 1 francuski ili 2 odvojena ležaja (mogu biti smeštene 3 odrasle osobe, ili dvoje odraslih i dvoje dece), balkon ili terasu, klima uredjaj, SAT TV, mini bar (voda se dopunjava dnevno), sef, telefon, kupatilo, fen za kosu, peglu i dasku za peglanje. Struja je napona 220 V.

Napomena: naša ocena 3*

 

Hotel Naviti Varadero 4*

Hotel se nalazi na privatnoj, 1 km dugoj peščanoj plaži, okružen zelenilom, nedavno je kompletno renoviran. Ima 443 sobe, rasporedjene u 6 zgrada, sa 6 barova, 5 restorana (2 x nedeljno večera u a la carte restoranu uz prethodnu rezervaciju) , 4 bazena, spa centar (uz doplatu), jacuzzi, animaciju za odrasle i decu, ponudu brojnih sportova na vodi, WiFi u lobiju (uz doplatu). Standardne sobe sa pogledom na vrt pedvidjene su za smeštaj 3 odrasle osobe, ili dvoje odraslih i dvoje dece i imaju: jedan francuski ležaj, ili dva odvojena; kupatilo; balkon ili terasu; SAT TV; telefon; klima uredjaj; mini frižider; sef; fen za kosu; peglu i dasku za peglanje.

 

Hotel Grand Memories Varadero 5*         www.hotelgrandmemories.com-varadero.com

Hotel ja sagradjen 2010. godine, nedaleko od peščane plaže, 14 km udaljen od centra Varadera. Ima 1110 soba, 7 restorana, 8 barova, 2 otvorena bazena, bazen za decu, saunu, teretanu, aerobiks, whirlpool, salon lepote, teniski teren, dnevnu i večernju animaciju, noćni klub, sportove na vodi, internet u lobiju (uz doplatu). Standarne sobe su površine 15m2, imaju kupatilo, SAT TV, klima uredjaj, ventilator, telefon, sef, mini bar.

Napomena: naša ocena 4*

 

Hotel Iberostar Playa Alameda Hotel 5*     www.iberostar.com/en/hotels/varadero/iberostar-playa-alameda

Hotel se nalazi na plaži u Punta Hicacosu u Varaderu. Udaljen je 19km od centra Varadera, 152km od Havane, 55km od aerodroma u Varaderu. Hotel raspolaže sa 390 soba, raspoređenih u 11 hotelskih dvospratnih zgrada, tipične andalužanske arhitekture i dizajna. Hotel ima 5 restorana od kojih je jedan glavni i 4 a la carte, snek bar, 5 barova, 2 spoljašnja bazena, dečiji bazen, saunu, đakuzi, fitnes, masažu, salon lepote, mini klub za decu, 3 terena za tenis, stoni tenis, bilijar, salu za sastanke, menjačnicu, noćni klub,. Mogućnost bavljenja mnogobrojnim sportovima na vodi (doplata). Svaka soba ima kupatilo, terasu ili verandu, klimu, TV sa satelitskim programom, telefon, mini frižider (mini bar uz doplatu), fen za kosu, sef, aparat za pripremu kafe. Ishrana je na bazi all inclusive: doručak-ručak-večera u glavnom restoranu na bazi švedskog stola/samoposluživanje; užina tokom dana; bezalkoholna i alkoholna nacionalna pića-koje se služe tokom dana, u skladu sa radnim vremenom restorana i barova.

Napomena: Ocena kategorije od strane Jolly Holidays: 4*

 

Hotel Ocean Vista Azul 5*                               www.oceanhotels.net

Hotel se nalazi na stenovitom platou sa spektakularnim pogledom na Karipsko more, uz dve plaže sa belim peskom i kristalno čistom vodom. Udaljen je 6 km od centra Varadera, a oko 150km od Havane. Otvoren je 2015. godine, okružen tropskim rastinjem. Ima 470 moderno opremljenih soba različitih karegorija, 5 tematskih restorana, 4 bara, 2 snack bara, Despacio Spa centar (salon lepote, masaža za parove, teretana, masaže na otvorenom..), frizerski salon, 2 bazena (glavni bazen i infinity bazen), bazen za decu, WiFi u lobiju hotela (uz doplatu), tereni za tenis i košarku, teretana, sportski klub, klub za decu, iznajmljivanje bicikli i mopeda, ping pong, odbojka na pesku, vaterpolo, usluge doktora. Deluxe sobe su površine oko 39m2, prostrane, svetle i imaju terasu, dva odvojena ležaja ili francuski krevet. Maksimalan broj osoba u sobi su 2 odrasle osobe i 2 dece. Sadrže: 2 odvojena kreveta ili 1 king size krevet, sofu koja se može koristiti za spavanje dece, SAT LCD TV sa internacionalnim kanalima, klima uredjaj, aparat za kafu, mini bar, sef, telefon, kupatilo sa tušem, fen. Privilege deluxe sobeimaju površinu oko 49m2, a neke od ovih soba imaju pogled na okean. Maksimalan broj osoba je 2 odrasle i 2 dece ili 3 odrasle osobe. Imaju plazma TV sa internacionalnim kanalima, klima uredjaj, aparat za kafu, mini bar, sef, telefon, kupatilo sa kadom i tušem, fen, privilege servis (personalizovano prijavljivanje i odjavljivanje na recepciji, mogućnost kasnog odjavljivanja iz hotela - zavisi od raspoloživosti soba u hotelu, ulaz u ekskluzivni lounge, premium pića uračunata, novine, internet uz doplatu, usluge batlera, novine…).