Dvorci Bavarske - Nova godina

               30.12.2019. - 04.01.2020.

             6 dana / 3 noćenja – autobusom

   MINHEN - dvorac LINDERHOF - dvorac NOJŠVANŠTAJN - REGENSBURG – NIRNBERG -

                                                 - dvorac HERENKIMZE - SALCBURG

            

Čudesni dvorci Nojšvanštajn, Linderhof i Herenkimze u šumovitom alpskom ambijentu južne Nemačke, ostvarenja su mladog i ekscentričnog bavarskog kralja Ludviga II (1845 – 1886) koji je bio opsednut željom da gradi luksuzne i neobične palate. Regensburg koji se nalazi na rekama Regen i Dunav, sedište biskupije koju je osnovao papa Benedikt u 8. veku, najpoznatiji je po kamenom mostu preko Dunava i starom, srednjovekovnom jezgru grada, koje se nalazi na Unesco listi svetske kulturne baštine. Nirnberg je grad bogate istorije i nalazi se u Bavarskoj. Prvi put se pominje u dokumentu cara Henrika III još 1050. godine. Smatra se da je Nirnberg bio nezvanična prestonica Carstva i ogledalo nemačke istorije gde su cvetali trgovina i umetnost.

PROGRAM PUTOVANJA :

1. dan (ponedeljak, 30.decembar) BEOGRADNOVI SAD Sastanak putnika u Beogradu u 17:30h. Polazak autobusa u 18:00h, polazak iz Novog Sada u 19:15h ispred železničke stanice, kod lokomotive; polazak iz Subotice u 20.30h. Noćna vožnja kroz Mađarsku.

2. dan (utorak, 31.decembar) MINHEN Dolazak u jutarnjim satima u Minhen, treći po veličini grad u Nemačkoj, posle Berlina i Hamburga, koji leži na reci Izar, na obroncima Alpa. Zlatno doba doživeo je sredinom 19. veka pod upravom preduzimljivih i obrazovanih vladara novostvorene bavarske kraljevine Ludviga I i njegovog sina Maksimilijana II, koji su bili na čelu države četiri decenije. U to vreme izgrađene su mnoge znamenite građevine, a Minhen je postao veliki centar nemačke kulture i umetnosti. Njegova danas najpoznatija manifestacija, čuveni Oktobarfest koji je nedavno obeležio 200 – godišnjicu i privlači svake godine oko šest miliona posetilaca. Po dolasku, razgledanje grada autobusom i pešice: glavni trg-Marijin trg sa starom i novom gradskom većnicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva (15. vek) sa dva tornja (99 m) u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trg, Minhenska palata (Residenz) podignuta u 14. veku. Ova najveda gradska palata u Nemačkoj sa čuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i ubraja se među najznačajnije muzeje enterijera u Evropi. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Individualni odlazak na doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (sreda, 1.januar) MINHENREGENSBURG – NIRNBERG – MINHEN Doručak. Fakultativni celodnevni izletRegensburg & Nirnberg”. Polazak prema Regensburgu . Obilazak pešice istorijskog centra grada koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCOa: kameni most iz 12.veka, katedrala sv. Petra iz 12.veka , benediktinski samostan Sv. Emeram, apoteka Adler (1610), Gradska kuća u kojoj je zasedao Rajhstagskupština Svetog Rimskog carstva sve do 1806… Slobodno vreme. Polazak za Nirnberg u oblasti Frankonija, carski grad gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva Svetog rimskog carstva nemačke nacije (962–1806). Po dolasku, obilazak centra grada peške: Fontana vrlina, kuća Albrehta Direra (1471–1528) najvećeg nemačkog renesansnog slikara, Ulica starih zanata, gradski bedemiSlobodno vreme. Povratak u Minhen . Noćenje.

4. dan (četvrtak, 2.januar) MINHENdvorac LINDERHOFOBERAMERGAUdvorac NOJŠVANŠTAJNMINHEN Doručak. Vožnja do dvorca Linderhof koji je okružen parkom sa terasama i paviljonima; njegove odaje ukrašene su u stilu rokokoa. To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Odlazak do obližnjeg živopisnog mesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. Noćenje.

5. dan (petak, 3.januar) MINHENdvorac HERENKIMZESALCBURG Doručak. Polazak autobusom za gradić Prien na najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, ukrcavanje na brod i vožnjaBavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrvca na kome je dvorac Herenkimze. Poseta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen, a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salcburg, u blizini nemačkoaustrijske granice. Taj prelepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitetgermanski Rim“. U različitim formama Salcburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756 – 1791), jednog od najmlađih genija i najplodnijih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 dela. Obilazak pešice istorijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, crkva sv. Sebastijana, kuća u kojoj je stanovao Mocart, tvrđava HoensalcburgSlobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju i Mađarsku.

6. dan (subota, 4.januar) NOVI SAD – BEOGRAD. Dolazak u Beograd i Novi Sad u jutarnjim satima.

Cene u EUR po osobi

                  Hotel/Kategorija

 Tip sobe

Usluga

Cena

       IBIS STYLES MUNCHEN OST **+

       1/2

    BB

       249

         1/1

       348

Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB - noćenje sa doručkom

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

● prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)

● tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije dve plus zvezdice u Minhenu

● razgledanja prema programu

● usluge vodiča

● troškovi organizovanja putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

● fakultativni izleti

● međunarodno putno zdravstveno osiguranje

OPCIONE DOPLATE

● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta

● Doplata za dodatno sedište: 70 evra

SMEŠTAJ

● Hotel IBIS STYLES MUNCHEN OST **+,          Minhen, Kronstadter strasse10,   www.ibisstyles.com

Hotel se nalazi 6 km od Marijen placa (centar grada), a u blizini sajma na liniji gradskog prevoza. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran, wi – fi internet. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, poseduju kupatilo, telefon, TV, fen. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

● Sobe sa pomoćnim ležajem su manje konforne i treći , pomodni ležaj može biti manji od standardnih dimenzija.

UMANJENJA

● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit) ● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)

● Umanjenje za sopstveni prevoz 60 evra po osobi (VAŽNO: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)

FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE

● Celodnevni izlet “Regensburg & Nirnberg”. Cena: 25 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, obilasci prema programu, usluge vodiča, bez ulaznica.

Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika ) na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE

● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogudnost smeštanja u trokrevetnim sobama. ● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene, a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40% u gotovini, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; 3)Platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Preporučujemo putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE

● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE) ● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine : agencija Jolly Holidays je ovlašćeni subagent. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. ● Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.

21.septembar 2019.

 

Ista destinacija Velika evropska tura »

Sve informacije na sajtu turističke agencije Jolly Holidays su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Copyright © 2021 | Jolly. All Rights Reserved. Design bojovicdejan.com