logo v1

Zapadni Mediteran - Costa Pacifica

   GRUPNO PUTOVANJE SA KRSTARENJEM ZAPADNIM MEDITERANOM

   MARSEJ, ARESIFE, TENERIFE, MADEIRA, MALAGA, RIM

         Brodom COSTA PACIFICA

                            

                                                   17.10.-28.10.2018.

      

Period boravka na brodu:

Dan

Luka

Dolazak

Polazak

17.10.2018.

Savona, Italija

-

16:30

18.10.2018.

Marsej, Francuska

08:00

17:00

19.10.2018.

Dan na moru

-

-

20.10.2018.

Dan na moru

-

-

21.10.2018.

Aresife, Kanarska ostrva, Španija

13:00

19:00

22.10.2018.

Santa Kruz de Tenerife, Kanarska ostrva, Španija

08:00

17:00

23.10.2018.

Funšal, Madeira, Portugal

08:00

17:00

24.10.2018.

Dan na moru

-

-

25.10.2018.

Malaga, Španija

08:00

13:00

26.10.2018.

Dan na moru

-

-

27.10.2018.

Ćivitavekija (Rim), Italija

09:00

19:00

28.10.2018.

Savona, Italija

09:00

-

                                                    CENA OD 1099€

PROGRAM PUTOVANJA

17.10.   BEOGRAD – MILANO - ĐENOVA

Okupljanje putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 05:00h kod šaltera OKI Air. Let Air Serbia JU 540 na relaciji Beograd - Milano sa poletanjem u 07:10h. Po sletanju na aerodrom Malpensa u 08:55h i obavljenih graničnih formalnosti, transfer do Savone. Po dolasku u luku i ukrcavanja na brod, možete ručati na najvišim brodskim palubama. Isplovljavanje broda je u 16:30h.

18.10.   MARSEJ

Marsej je drugi grad po veličini u Francuskoj i jedna od najvažnijih luka na Sredozemlju. Često se opisuje epitetom “Vrata Orijenta”, zbog brojne afričke i bliskoistočne populacije. To je grad velikih etničkih i verskih različitosti koje se prepliću i čine da se osećate kao na raskrsnici Evrope, Afrike i Azije. Pogled na grad sa brda na kojem se nalazi Katedrala Notre Dame de la Garde je spektakularan, jednim pogledom možete obuhvatiti istoriju staru 26 vekova, uz neverovatno plavetnilo mora i neba. Centralne ulice grada i Stara luka su nedavno renovirane i sijaju punim sjajem.

19.10.   DAN NA MORU

Costa Pacifica je brod porinut 2009. Godine, sa cenom izgradnje od 500 miliona evra. Brod je dugačak 290 m i ima kapacitet od 3780 putnika o kojima se brine posada od 1100 članova. Costa Pacifica nudi mnogo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: pet restorana, četiri bazena (dva sa pokretnim krovom), pet đakuzija, teretana, sportski tereni za košarku i odbojku... Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se pozorište na tri nivoa, diskoteka, kazino, 13 barova i salona, cigar bar i chocolate bar. U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni Samsara Spa na dva nivoa. Ovaj raskošni wellnes centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje: od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje, sobe za masažu i solarijum. Ukupno 17 paluba, od kojih je 14 dostupno putnicima sa ukupno 1504 kabine za smeštaj putnika.

20.10.   DAN NA MORU

21.10.   ARESIFE

Aresife je glavni grad kanarskog ostrva Lanzarote i dobio je ime od španske reči za greben, a odnosi se na vulkanske stene koje štite ulaz u luku. S obzirom da je to vulkansko ostrvo, poznato je po tzv. “mesečevim pejzažima”. Najpoznatije plaže na ostrvu se nalaze u Puerto del Carmen, a lepa je i gradska plaža Playa del Reducto u Aresifu. Pošto su kanarska ostrva “duty free”, Aresife je poznat i po brojnim prodavnicama i tržnim centrima.

22.10.   SANTA CRUZ DE TENERIFE  

Tenerife je najposećenije ostrvo arhipelaga, a Santa Cruz je glavni grad najvećeg i najnaseljenijeg Kanarskog ostva. Vulkan Pico de Teide je sa 3.718m nadmorske visine najviša planina cele Kraljevine Španije i glavno je obeležje Kanara i Tenerifa, sa fascinantnim vulkanskim pejzažom. Po celom ostrvu se nalaze lepe uvale i plaže sa crnim peskom, a najpoznatija plaža sa crnim vulkanskim peskom se nalazi u Puerto de la Cruz-u.

23.10.   FUNŠAL

Madeira je ostrvo večnog proleća, gde je temperatura vazduha tokom cele godine izmedju 21oC i 23oC. Ostrvo se nalazi usred Atlantskog okeana, ima raskošnu vegetaciju koja je u kontrastu sa brdovitim reljefom i visokim, strmim liticama iznad okeana. U Funšalu, najvećem gradu ostrva, rodio se jedan od najboljih fudbalera današnjice – slavni Kristijano Ronaldo!

24.10.   DAN NA MORU

25.10.    MALAGA

Andaluzija se ponosi mnogim znamenitim gradovima, a Malaga je jedan od najčuvenijih gradova južne Španije, to je rodno mesto jednog od najslavnijih umetnika XX veka – Pabla Pikasa, a kuća u kojoj se rodio se nalazi u centru grada. Na veoma malom prostoru nalaze se dokazi istorije duge 28 vekova, sa uticajima svih mediteranskih civilizacija, kao što su rimski teatar, arapska Alcazba ili renesansna katedrala. To je i najtopliji grad Evrope, sa prosečnom godišnjom temperaturom vazduha od 18oC.   

26.10.   DAN NA MORU

27.10.    ĆIVITAVEKIJA – RIM

Večni grad je neiscrpna inspiracija za sve putnike koji su ikad posetili ovaj grad sa imenom koje je temelj naše civilizacije – Rim. Koloseum, Forumi, Kapitol, Trg Venecija, Španski trg, Fontana di Trevi, Bazilika Svetog Petra... Ne zaboravite da bacite novćić u Fontanu di Trevi!

28.10.    SAVONA – MILANO – BEOGRAD

Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i vožnja autobusom prema Milanu. U zavisnosti od vremena iskrcavanja i vremena leta, razgledanje i slobodno vreme u Milanu. Transfer do aerodroma. Let Air Serbia JU 545 na relaciji Milano - Beograd sa poletanjem u 20:55h. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj putovanja.

CENE ARANŽMANA PO OSOBI

mogućnost plaćanja u ratama

1.099,00€

(smeštaj u unutrašnjoj kabini)

1.299,00€

(smeštaj u prozorskoj kabini)

1.499,00€

(smeštaj u balkonskoj kabini)

*Deca do 18 godina u kabini sa dve odrasle osobe plaćaju – 599,00 €

DOPLATA ZA 1/1 KABINU – NA UPIT

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratnu avio kartu Beograd - Milano - Beograd sa uključenim aerodromskim taksama
 • Sve transfere aerodrom - luka - aerodrom
 • Usluge turističkog vodiča na srpskom jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja
 • 12-dnevno krstarenje na brodu Costa Pacifica (kabine na brodu sa tuš/WC, klima, sef, TV, fen, peškiri), puni pansion sa raznovrsnim jelima, voda, kafa, čaj, užina, kapetanova gala večera sa posebnim menijem, bazeni, đakuzi, fitness centar, diskoteka, pozorište, biblioteka, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga
 • Lučke takse u iznosu od 170,00€

OBAVEZNA DOPLATA NA BRODU:

 • Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu 110€ po osobi za čitavo krstarenje i 55€ za decu starosti od 2 do 13 godina (Brodar može naknadno promijeniti iznos napojnica.)

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Individualne troškove
 • Fakultativne izlete (Marsej, Aresife, Tenerife, Madeira, Malaga, Rim)
 • Ličnu potrošnju (alkoholna i sva druga pića koja se naručuju u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstveni tretmani i tretmani lepote, usluga frizerskog salona, telefonski pozivi i internet)
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Troškove izdavanja svih potrebnih viza

NAPOMENE :

 • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara Costa Cruises
 • Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima o plovidbi i prevozu putnika morima
 • Ogranizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja u slučaju nepredviđenih okolnosti

Organizator putovanja ne snosi nikakvu odgovornost za neispravnost pasoša ili za neblagovremenu dostavu svih dokumenata potrebnih za obezbeđivanje viza, kao ni odgovornost ukoliko diplomatsko konzularno predstavništvo odbije izdavanje vize ili ako imigraciono odeljenje strane zemlje učesniku putovanja ne odobri ulazak u zemlju.

 • Putnici koji putuju sa stranim putnim ispravama prilikom zaključenja ugovora moraju obavestiti Organizatora putovanja, odnosno Posrednika u prodaji turističkih putovanja sa pasošem koje zemlje će putovati. Ukoliko odluče da otputuju sa pasošem druge zemlje, odnosno nakanadno obezbeđenim pasošem zbog isteka ili nestanka prethodnog, putnici neće moći da se ukrcaju na brod, bez prethodnog obaveštavanja Organizatora putovanja o promeni pasoša.
 • Maloletni putnici koji putuju u pratnji jednog roditelja, tokom putovanja moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja
 • Za sve informacije date usmenim ili telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.

USLOVI REZERVACIJE I PLAĆANJA:

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa banke na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 40% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.

NAČIN PLAĆANJA :

- Gotovinom, čekovima građana, kreditnim karticama (Visa, Dina card, Master card, Maestro, American Express), ili uplatom na račun.

- Kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master Card, American Express) do 6 mesečnih rata bez kamate.

Organizator putovanja ima licencu OTP 58/2015. Jolly Holidays d.o.o. Licenca OTP: 303/2010 od 17.02.2010. je ovlašćeni posrednik. Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije kao i opštim uslovima putovanja i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA)

Cenovnik br.1